Vicent Baydal i Ferran Esquilache presenten a Bonrepòs i Mirambell el llibre que explica els orígens del poble

  • Data:22-04-2022
  Vicent Baydal i Ferran Esquilache presenten a Bonrepòs i Mirambell el llibre que explica els orígens del poble

  Vicent Baydal i Ferran Esquillache presentaren «De Carraixet a Bonrepòs i Mirambell» el passat dijous 21 d'abril a l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell. L'acte va comptar amb la participació de l'alcaldessa de la localitat, Raquel Ramiro, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

  El llibre explica els orígens medievals del poble gràcies a la prospecció del paisatge de la zona i l'anàlisi de les fonts arxivístiques. Una rigorosa investigació que el Magnànim va editar l'any 2020, dins de la col·lecció Estudis Universitaris. Fins al treball de Baydal i Esquillache, el procés de creació del municipi de l'Horta Nord era desconegut.

  Unes memòries que defineixen la personalitat de Bonrepòs i Mirambell

  Abans de l'edició del llibre, Baydal i Esquillache presentaren els resultats de la seua investigació en una conferència. Podeu retrobar la ponència, celebrada en maig de 2019, en aquest vídeo.

  Youtube: Grup Harca

  Vicent Baydal  (València, 1979) és doctor en Història, cronista de la ciutat de València i un dels fundadors de l'editorial Drassana. Ferran Esquillache (València, 1980) és doctor en Història i investigador de la Universitat de València, especialitzat en l'època medieval i andalusina. Esquilache i Baydal formen part del col·lectiu Harca, un grup de recerca i divulgació professional de la història medieval valenciana i europea.