Vicent Palacios presenta les seues noves memòries a Torrent

    • Data:22-06-2022
    Vicent Palacios presenta les seues noves memòries a Torrent

    El dimarts 21 de juny va celebrar-se la presentació del llibre Quan ho teníem tot per fer. Memòries dels anys 60 a la Transició de Vicent Palacios. A l’esdeveniment, celebrat a l’Antic Mercat de Torrent, l’autor va ser presentat per l’alcalde de la localitat, Juan Jesús Ros Piles, i pel director de la col·lecció Moment Memorialística, Xavier Serra. Coincidint amb el dia de la música i la celebració de l’Any de la Música de Torrent, l’acte va estar amenitzat per un trio de corda.

    Vicent Palacios Bellver (Torrent, 1949) va fer estudis a l’Escola Universitària de Comerç de València. Començà la seua trajectòria en la banca en la Caixa d’Estalvis de Torrent i va ser secretari general de Bancaixa i coordinador de l’Obra Social i Cultural d’aquesta entitat, en la qual impulsà notablement l’ús del valencià.

    L’any 2016, va publicar un primer llibre de memòries titulat El carrer de Sant Onofre, on recreava el món de la seua infantesa. En Quan ho teniem tot per fer (2022) aborda la repressió que exercia la dictadura franquista en els anys 60 i l’ambient políticament coaccionat per l’extrema dreta de l’inici dels 80, oferint una narració àgil, clara i molt ben contextualitzada de les mobilitzacions culturals d’aquells anys i dels obstacles amb què es trobà el valencianisme polític per a portar endavant una transformació modernitzadora del país.