Vos presentem els jurats dels Premis València i València Nova 2021

  • Data:11-03-2021
  Vos presentem els jurats dels Premis València i València Nova 2021

  Els membres dels jurats dels Premis València i València Nova 2021 són d’altura i ací us deixem una miqueta d’informació perquè els conegueu millor:

  • Assaig

  LOURDES TOLEDO LORENTE: és diplomada en Magisteri i periodista. Com a articulista i crítica literària ha publicat en El Temps, Levantei La veu dels llibres, entre altres, i actualment col·labora amb À Punt. En 2019 va guanyar el XX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta amb Amèrica endins.

  GUSTAU MUÑOZ: traductor i assagista a més de director de la col·lecció Pensament i Societat del Magnànim des del 2016. Durant la seua trajectòria professional ha traduït al voltant de 60 llibres. Entre els darrers llibres que ha publicat es troben La vida dels llibres i El vertigen dels dies. Notes per a un dietari.

  VICENT OLMOS: historiador i editor, actualment és el director de l’editorial afers. A 1985 va fundar la revista Afers i també ha treballat en Publicacions de la Universitat de València durant molts anys.

  NÚRIA CADENES: escriptora i periodista. Va començar a la seua carrera literària a principis dels anys 90. Recentment ha publicat la novel·la documental Guillem amb la que va guanyar el Premi a la millor novel·la del festival València Negra.

  • Narrativa en valencià

  GONÇAL LÓPEZ PAMPLÓ: director literari de l’editorial Bromera. La seua carrera sempre ha estat unida a les lletres i al món de les publicacions. Va començar com a corrector de textos i en l’actualitat compatibilitza el seu càrrec a Bromera amb la docència en la Universitat de València.

  JOAN BENESIU: professor de filosofia, va guanyar el premi el Ciutat de Xàtiva l'any 2007.És autor de l'obra Serem Atlàntida.

  MARIA SÁIZ: doctoranda en la Universitat de València, és especialista en literatura medieval. A banda, també és fundadora de la revista Gargots, que té com a objectius promocionar i fer visibles els nous joves escriptors.

  AINA MONFERRER PALMER: valentuber i professora de magisteri en la Universitat de València. És Doctora Internacional Cum Laude i Premi Extraordinari de Tesi 2016 de l’UJI pel seu estudi de la poesia de Vicent Andrés Estellés amb aplicacions didàctiques.

  • Narrativa en castellà

  CÉSAR PÉREZ GELLIDA: va nàixer i créixer a Valladolid, on va estudiar i treballar en màrqueting, fins que en 2011 va traslladar-se a Madrid on començà la seua carrera d’escriptor. La seua darrera obra La suerte del enano, publicada a finals del 2020, ha conquistat als lectors.

  EVA OLAYA MARTÍN: representant al jurat de l’editorial Versàtil. Va començar dissenyant cobertes, dibuixant així una trajectòria impecable com a editora que actualment es dedica a la selecció, edició i correcció.

  LORENA FRANCO: actriu i escriptora catalana, ha publicat més de 18 títols entre ells La viajera del tiempo o El último verano de Silvia Blanch aconseguint consagrar-se al món literari.

  TONI HILL: escriptor nascut a Barcelona. Va publicar la primera novel·la l’any 2011 El verano de los juguetes muertos seguida d’un fum d’obres i èxits, convertint-se així en un mestre del gènere al nostre país.

  • Poesia en valencià

  XÈNIA DYAKONOVA: poeta, traductora, crítica literaria i professora. A partir de 2001 comença a publicar en revistes, per a després publicar diversos poemaris complets com Kanikuly. A més d’això ha treballat traduint diverses obres.

  JOSEP ANTONI FLUIXÀ: és mestre, poeta, escriptor i especialista en literatura infantil i juvenil. Director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i representant de l’editorial al jurat. Entre les seues obres poètiques destaquen Nàufrags sens illa i Matèria corporal.

  VICENT FERRAN GARCÍA PERALES: és doctor en Filologia i professor de llengua a la Universidad CEU San Pablo, on forma els futurs professionals de la comunicació. Ha participat en diversos tribunals de premis literaris i té publicacions d’investigació en el camp de la dialectologia, l’onomàstica i la llengua dels mitjans.

  ARANTXA BEA: publica textos sobre literatura en Trapezi (eltrapezi.com) i en altres mitjans de premsa escrita. És professora de Llengua i Literatura en la Facultat de Magisteri de la UV, entre altres oficis. Viu entre València i Girona.

  • Poesia en castellà

  JESÚS MUNÁRRIZ: poeta, traductor i editor. Representant i fundador de l’editorial Hiperión en 1975. Ha editat i traduït a grans poetes i com autor ha publicat al voltant de 20 obres. Entre les darreres obres publicades es troben Y de pronto Rimbaud i Escaramujos.

  LOLA MASCARELL: periodista i professora de Llengua castellana i literatura. Publicà el primer poemari Mecánica del prodigio en 2010 i en 2012 va guanyar el Premi Internacional de Poesía Emilio Prados per Mientras la luz.

  ANA ROSSETTI: poetessa gaditana, ha dedicat la seua vida al món de les lletres. A més de poesia, també ha escrit novel·la i teatre. Entre les seues obres més destacades trobem títols com Devocionario o Yesterday.

  CARLOS PARDO: escriptor, crític literari i gestor cultural. Ha publicat llibres de poemes com Invernadero i Los allanadores entre d’altres. En l’actualitat escriu en Babelia, suplement cultural del diari El País.

  • Novel·la gràfica

  CRISTINA DURÁN: autora de còmic i il·lustradora valenciana, guardonada en diverses ocasions per les seues obres, compatibilitza la creació amb la docència a la universitat. Cofundadora de LaGRÚAestudio.

  MIGUEL ÁNGEL GINER BOU: director Editorial d’Andana Gràfica, és el representant de l’editorial entre els membres del jurat. Guionista i il·lustrador es va llicenciar en belles arts a València. A 1993 va fundar junt amb Cristina Durán LaGRÚAestudio.

  ELÍAS TAÑO: artista gràfic, va començar a treballar al món publicitari. La seua obra es caracteritza per la transversalitat, il·lustrant tant cobertes de llibres i cartells com murals urbans en diferents parts del món. A més a més també imparteix classes al màster d’il·lustració de la UPV.

  ALBA SOPRANO: escriptora i guionista, imparteix classes digitals. Ha participat en àlbums col·lectius com Relatos y Recetas a 2016 i BCN Noire a 2017.

  Recordeu que el termini per a presentar obres finalitza el 31 de març.