Luis Ángel Abad Morales

    Luis Ángel Abad Morales

    Doctor en Belles arts i graduat en Psicologia, Luis Ángel Abad és professor d'estudis superiors de Disseny Gràfic i ha sigut professor de Belles Arts. La seua trajectòria investigadora incideix en qüestions sobre la cultura del rock, la cultura juvenil i les relacions entre l'alta cultura i la cultura de masses, iniciades al fil de la seua tesi doctoral, dirigida per Jenaro Talens i Luis Puig i presentada el 2001 en la Universitat Politècnica de València. Rock contra cultura (Biblioteca Nova, 2002) i Mito e industria cultural (Alfons el Magnànim, 2003) són publicacions resultants d'esta etapa, prologades per El rock y su doble (Episteme, 1988). El vessant d'anàlisi cinematogràfica d'esta trajectòria inclou publicacions com Harry Potter y la cultura de la vigilancia. Del rebelde moral al héroe subvencionado (Alfons el Magnánim, 2019), un capítol en el volum Del fotograma al byte. Representaciones de los videojuegos en el cine (Diputació de València, MUVIM, 2015) i el treball de fi de màster Propuesta de intervención sobre el monomito empleando metodología significativa (UNIR, 2021).

                En el terreny divulgatiu, ha publicat Metal XXI (Avantpress, 2000) amb Carlos Álvarez i ha col·laborat en el volum Historia del rock en la Comunidad Valenciana. 50 años en la colonia mediterránea (Avantpress, 2004) amb un capítol dedicat a la música heterodoxa en el rock valencià dels 90. El seu treball com a redactor inclou articles en MondoSonoro, Ruta 66, la «Cartelera» del Levante, RockSí!, etc. El seu treball creatiu en el terreny musical inclou discografia experimental publicada per Subterráneo Records amb la banda dadaista Felpudo Tos (1998 i 2000) i pel segell Pequeña Criatura amb la marca Luisito Lechuga (2014, 2017, 2018, 2019), entre altres.

                El terreny de la creació plàstica i la literatura experimental inclou diferents exposicions i la publicació dels llibres La rebelión del vacío. Una intervención textovisual de La rebelión de las masas en tiempos de coronavirus (Infraendemias, 2020) y Compulsiones. Manual de conducta neoliberal para situaciones de oportunidad constante (Infraendemias, 2021). En el terreny de la teoria estètica, ha comissariat diverses exposicions, ha participat en el volum col·lectiu Contra escritos sobre crítica & contracultura (Popurrit, 2017) i ha firmat articles amb Marcel·lí Antúnez Roca inclosos en Cyberia 02. Arte, interactividad y máquinas (Fundación Marcelino Botín, 2002) i Cuco Suárez. Misterio y evolución (Fundación Telefónica, 2002), així com el guió del documental El dibujante (Panspermia, BNC Produccions, 2006).