L'esport valencià durant la Guerra Civil (1936-1939)

    (Autor/autora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

    Sobre la Guerra Civil s'han escrit molts llibres que ens donen una visió general del que va ocórrer durant aquests anys, investigacions que han ajudat a completar el trencaclosques que representa aquest període històric. Amb tot, encara queden temes poc estudiats, o fins i tot desconeguts, que cal traure a la llum i difondre. Un d'aquests temes és l'esport. Desgràciadament, fins ara, pocs eren els treballs que se centraven en la vida esportiva valenciana durant els anys de la Guerra Civil, n'hi ha prou amb donar una ullada a les històries, més o menys oficials, dels diferents clubs i federacions esportives per a comprovar la poca rellevància que se li ha donat en general a aquest tema.
    L'aparent trivialitat que pot semblar l'estudi de l'activitat esportiva, durant la Guerra Civil a València, en realitat comporta múltiples aspectes d'índole històrica i sociològica, però també n'apareixen altres relacionats amb la política, l'educació, la sanitat o, evidentment en un context marcat per un conflicte bèl·lic, la preparació militar entre molts altres.
    Encara que l'estudi té per objecte l'esport a la província de València entre juliol de 1936 i abril de 1939, cronològicament és més ampli, ja que també es tracten els orígens i el desenvolupament del nostre esport durant les últimes dècades del segle XIX i les primeres del XX, així com durant els primers anys de la postguerra.
    El present estudi explica el procés que va viure la pràctica esportiva en aquests anys, centrant-se en les entitats, les societats i els clubs, però sense oblidar mai els seus protagonistes principals: els esportistes.

    L'autor.
    Josep Andreu Bosch Valero (Montcada, 1969). Doctor per la Universitat Catòlica de València, llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Magisteri en les especialitats de Ciències Humanes i Educació Física. Professor al col·legi Sagrada Família de Manises i a la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat Catòlica de València-Sant Vicent Màrtir. Col·labora en diferents mitjans de comunicació (Plaza Deportiva, Levante-EMV, CV Ràdio, Ràdio Esport). Ha coordinat els llibres Últimes vesprades a Mestalla i Últimes vesprades a Mestalla. Segona part, a més de participar en llibres col·lectius com: Història del Llevant (segon volum), La pilota valenciana. Pràctica, ciència i codi i Crisis, cambio social y deporte. La seua tasca investigadora l'ha portat a participar en diferents congressos internacionals en l'àmbit de la història i la sociologia esportiva. 
    Autor/autora
    Disseny de la coberta
    Disseny de la col·lecció
    Col·lecció
    Estudis Universitaris
    Matèria
    Història
    Idioma
    • Valencià
    Editorial
    Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
    EAN
    9788478227181
    ISBN
    978-84-7822-718-1
    Pàgines
    212
    Ample
    13 cm
    Alt
    22 cm
    Edició
    1
    Data de publicació
    02-10-2017
    Número en la col·lecció
    146
    Tapa blana
    €15,00

    Llibres relacionats