Espill

  (Autor/autora) , (Edició i introducció) , (Direcció) , (Direcció)

  L’Espill, de Jaume Roig, és una de les obres més representatives de les lletres valencianes del Segle d’Or, i ha estat considerada reiteradament com una obra exclusivament misògina i satírica. És una obra extensa, amb més de 16.000 versos, cosa que la fa difícil de llegir i, per tant, que siga necessària una guia que facilite la interpretació del contingut i les relacions amb obres anteriors.

  El caràcter enciclopèdic de l’obra permet aprofundir en aspectes relacionats amb la medicina, la teologia, la història i els costums de la València del segle XV, entre d’altres, i en la cultura literària i la dels llibres sagrats.

  L’objectiu de l’autor és escriure una obra amb el propòsit d’ensenyar, a mode d’espill, a partir de versos aforístics i moralitzants alhora que satírics, d’interpretació morbosa i grollera. Açò fa que el lector se senta a sovint captivat per un aparent parany de lectura del qual es pot extraure un doble fi gens contradictori: fer humor i moralitzar al servei de la didàctica cap a una vida orientada a la salvació eterna.

  Aquesta edició es presenta amb una grafia actualitzada per tal de facilitar-ne la lectura sense alterar el text original.

  Anna Peirats es va doctorar per la Universitat de València (2002) i va obtindre el Premi Extraordinari de Doctorat (2003) i el Premi Milà i Fontanals d’Història Literària de l’IEC (2003) per l’edició crítica i l’estudi de l’Espill, de Jaume Roig. Va ser premiada per la Società Internazionale per lo Studio del Medioevo Latino (SISMEL), de Florència (2002), per a la col·laboració en el projecte Bibliotheca scriptorum Latinorum medii recentiorisque aevi (BISLAM). Va obtindre una beca postdoctoral del Ministeri d’Educació i Ciència per a una estada al Raimundus-Lullus-Institut de Friburg de Brisgòvia (Baden-Württemberg, Alemanya) (2002-2005) i una beca Juan de la Cierva (2005-2007) del Ministeri d’Educació i Ciència, adscrita a l’IIFV, al terme de la qual es va incorporar a la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, on imparteix docència. Actualment és directora de l’Institut d’Investigació Isabel de Villena d’Estudis Medievals i Renaixentistes (IVEMIR-UCV) i de la revista científica Specula, d’humanitats i espiritualitat, adscrita a l’IVEMIR.

  Autor/autora
  Edició i introducció
  Direcció
  Direcció
  Col·lecció
  Biblioteca d'Autors Valencians
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228782
  ISBN
  978-84-7822-878-2
  Pàgines
  812
  Ample
  11,5 cm
  Alt
  19 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  08-10-2021
  Número de la col·lecció
  70
  Tapa blana
  €22,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats