Dos llibres del Magnànim entre els millors del 2022 per al diari ARA

  • Data:23-12-2022
  Dos llibres del Magnànim entre els millors del 2022 per al diari ARA

  El suplement ARA Llegim del diari ARA publica anualment el llistat de les obres que els seus crítics, encapçalats per Jordi Nopca, consideren els millors llibres de l’any. Entre ells, apareixen tant traduccions de llibres internacionals com originals en la nostra llengua. En l'edició d’enguany podem trobar dos llibres de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

  En l’apartat de memòries i biografies, el Diari (1965-1977) de Josep Iborra apareix al número tres. Destaquen de les memòries de l’autor, assagista i crític literari de Benissa “l’autodisciplina detallista” que mostra en els seus escrits. També el treball del seu fill, Enric, i del Magnànim per traure a la llum un dietari, fins ara, inèdit.

  L’obra completa d’Emily Dickinson en edició bilingüe valencià-anglés està al número dos de l’apartat de poesia. La traducció completa dels textos de la poeta estatunidenca del segle XIX és, en paraules de Nopca, “un dels esdeveniments literaris de l’any”. Posa en relleu la “feinada colossal” de la traductora, Carme Manuel, i considera “impagable” el caràcter de la interpretació, tintada amb “saborosos valencianismes”.

  Des del Magnànim agraïm a la crítica que valore el treball dels nostres autors. El reconeixement ens anima a seguir treballant per a fer la millor oferta literària per a l’any vinent.