El confinament va portar a un màxim històric l'índex de lectura entre els espanyols

    El confinament va portar a un màxim històric l'índex de lectura entre els espanyols

    El 57% va llegir amb freqüència durant l'estat d'alarma, encara que l'índex de lectura a penes va créixer en 2020, segons el baròmetre del Gremio de editores.

    Va ser l'any de la pandèmia i el de les grans oportunitats lectores. El percentatge d'espanyols majors de 14 anys que llig amb freqüència llibres en el seu temps lliure, és a dir, almenys una vegada a la setmana, va arribar durant els mesos del confinament a un màxim històric del 57% (la mitjana, agafant tot l'any, va aconseguir el 52,7%). En 2019, aqueixa xifra va ser del 50%. Aquest és la dada que ha destacat el Ministeri de Cultura i Esport en la presentació aquest divendres del Barómetro de Hábitos de Lectura y Compra de Libros en España.

    El temps dedicat als llibres també va pujar. En els mesos de l'estat d'alarma es van aconseguir les huit hores i 25 minuts setmanals. La mitjana de l'any va ser una hora menys, quan en 2019 es va quedar en sis hores i 55 minuts. A pesar que va ser un any de passar molt de temps obligats a casa, el creixement de la població que llig llibres almenys una vegada al trimestre va ser inapreciable: el 68,8%, enfront del 68,5% del període anterior.