Ja està a la venda 'La sospecha eterna' Premi València Nova de Narrativa en castellà 2022

  • Data:09-11-2022
  Ja està a la venda 'La sospecha eterna' Premi València Nova de Narrativa en castellà 2022

  Ja està a la venda La sospecha eterna, de Pablo Alaña, que ha obtingut el Premi València de Narrativa en castellà 2022 que concedeix la Institució Alfons el Magnànim. I encara que Alaña té a penes 30 anys, en aquesta edició el València Nova no premia al talent jove, sinó que es dirigeix a primeres novel·les d'autors de qualsevol edat.

  «Manté la intriga i genera sorpresa en els lectors a través d'una trama que suposa un viatge a les entranyes del sistema judicial». Veredicte del jurat del Premi València Nova 2022, integrat, entre altres, per Pere Cervantes i Susana Martín Gijón.
  El procés de creació de La sospecha eterna ha sigut, sobretot, metòdic. Abans d'asseure's a escriure el primer esborrany del manuscrit, Pablo Alaña va dedicar molt de temps a prendre notes i a reflexionar sobre els temes que volia tractar. El seu objectiu era construir una trama que fera contindre l'alé al lector, però també que tinguera un rerefons humà. Per això, el primer que va fer va ser elaborar esquemes i resums. Va començar a escriure a la fi de 2017, encara que la idea de la novel·la va sorgir un any abans. Va acabar la primera versió a principis de 2021 i la va revisar incansablement, una vegada i una altra, fins a la matinada abans d'entrar en impremta.
  Per a Pablo Alaña, «aquesta és una novel·la sobre les aparences, els prejudicis i la confiança», perquè les relacions es tornen fràgils quan cal prendre partit per algú a qui s'acusa d'haver matat. L'autor juga amb avantatge en un thriller d'advocats perquè fa anys que porta toga, reconeix que «ser advocat m'ha ajudat a construir la trama amb més realisme i a moure'm per la història amb agilitat, també crec que m'ha ajudat a l'hora de narrar-la, perquè en tots dos casos has de saber jerarquitzar la informació, dosar-la i relatar-la amb claredat».

  La sospecha eterna

  Santander, 13 de novembre de 2019. Només iniciar la seua jornada laboral, l'advocada penalista Clara Caballero rep una notícia pertorbadora: la seua amiga Irene, una dolça professora universitària, ha sigut detinguda al poble càntabre de Comillas. És l'única sospitosa de l'assassinat d'un home al qual ningú sembla conéixer. Convençuda que es tracta d'un error, Clara assumeix la seua defensa. No obstant això, la seua confiança no tarda a esvair-se quan descobreix que el marit d'Irene la va sorprendre al jardí del domicili familiar agenollada al costat del cadàver i empunyant l'arma del crim. La situació es complica encara més quan adverteix que l'assumpte podria estar relacionat amb la mort violenta de l'anterior parella d'Irene fa quasi sis anys, un cas que no es va aconseguir resoldre. A partir d'eixe moment, Clara no podrà evitar preguntar-se qui és realment Irene.

  Tenallada per les circumstàncies, haurà d'investigar pel seu compte per a esbrinar la veritat. Ja no es tracta de defensar a la seua amiga, sinó de trobar al responsable dels assassinats. Una novel·la ambientada en un entorn en el qual les aparences són, sovint, més importants que la realitat.

  Descàrrega:
  Descarga