La 57 Fira del Llibre de València arranca apel·lant al “poder transformador” de la literatura

  La 57 Fira del Llibre de València arranca apel·lant al “poder transformador” de la literatura

  El certamen, que aspira a recuperar la normalitat, supera una primera jornada llastrada per la pluja i amb les expectatives posades en el cap de setmana.

  Un cel encapotat sobre els Jardins de Vivers acompanyava lectors, editors i llibreters en un tímid retrobament. El mal oratge, més lleu del que es temia i de l’esdevingut l’últim Sant Jordi, ha marcat la primera jornada de la 57 edició de la Fira del Llibre de València, que ha obert les portes dijous al migdia i que ja ha començat a atraure els lectors.

  Llibreters, editors i organització en general posen les seues expectatives en el cap de setmana, quan convergisquen el cel ras amb temps per a l’oci. Confien també que la primera edició que recupera la primavera després de la pandèmia atraga la gent que enyora tornar a la rutina, al carrer sense restriccions.

  Les editorials valencianes confien que aquesta edició supose un reset definitiu, després de l’experiment de l’edició a l’octubre, i esperen veure traduït aquest pretés augment dels índexs de lectura en vendes. Mentre s’esdevé la cita, alguns responsables comencen a meditar com desestacionalitzar les vendes, concentrades en el certamen de primavera.

  La 57 edició  obrirà les portes fins al 8 de maig amb xifres rècord: 66 expositors, 101 casetes i més de 428 activitats obertes al públic, un 92% més que el 2021, amb centenars de presentacions i signatures d’autors.