La Repartidora impulsa un nou espai cultural

    La Repartidora impulsa un nou espai cultural

    La Repartidora, l'espai de Benimaclet dedicat al llibre crític i articles de marxandatge s'ha quedat petit. En un context en el qual les llibreries poden veure el futur amb cert optimisme, però també amb una previsible crisi econòmica, el projecte cooperatiu ha decidit fer un pas endavant i créixer.

    Ho farà amb un local nou, ubicat en el mateix barri, però en el carrer Reverend Rafael Tramoyeres. Un local de 220 m2 que tindria "una llibreria especialitzada en pensament crític de 90m2, amb capacitat d'albergar un fons d'uns 6.000-8.000 llibres, una sala polivalent de 70m2 per a fer presentacions, tallers, grups de lectura, trobades, rodes de premsa, assemblees i de la qual puguen fer ús els col·lectius socials de la ciutat, un espai de treball de 50m2 compartit entre diferents col·lectius i projectes de les Economies Transformadores i un racó per a la xicalla, perquè les criatures i també les famílies puguen gaudir de l'espai de forma més relaxada i inclusiva”.

    Aquest nou espai no vol ser únicament una llibreria més gran, sinó també la creació d'un nou espai que puga acollir iniciatives del teixit cultural i social del barri de Benimaclet. A més, serà una manera de reprendre la programació al voltant del llibre crític, que encara que de manera molt reduïda, també duien a terme abans de la covid-19 i que les restriccions han fet impossible en un espai de 30m2. Una proposta que vol ser diferencial, o almenys vol nodrir un espai alternatiu de cultura crítica.