L'alcalde de València es bolca amb el llibre que retrata la lluita pel Túria o El Saler

    L'alcalde de València es bolca amb el llibre que retrata la lluita pel Túria o El Saler

    Del Saler al Túria. Els primers moviments ciutadans que van dissenyar València retrata aquelles lluites i l'aportació que han suposat, vista amb la perspectiva dels anys passats, "per al bon disseny urbà de València i el benestar de la població". "Els moviments ciutadans són expressió d'idees i sentiments socials que formen part de les ciutats democràtiques i que en molts casos han sigut decisius per a fer-les millors", sosté l'obra de Carles Dolç, editada pel Magnànim en col·laboració amb Pruna Llibres.

    Ribó va ser un dels assistents a la presentació del llibre, celebrada al Jardí Botànic de la Universitat de València dilluns passat 12 de juliol.

    l Saler per al poble i El riu és nostre i el volem verd són dues reivindicacions veïnals que es van desenvolupar en els últims anys del franquisme i els primers anys de la democràcia i que són l'origen de l'actual disseny urbà de la ciutat de València", va dir l'alcalde.

    "La ciutadania pren la paraula i fa política en primera persona; ho va fer en els anys 70, 80 i 90, i continua fent-ho en ple segle XXI, amb una consciència crítica, per exemple respecte d'alguns projectes que pretenen canviar la fesomia de València sense tindre en compte les necessitats de València i de la seua població”, va declarar Ribó en una clara referència al projecte d'ampliació del Port.