TRADUTTORE, la 1a edició a València d'unes Jornades i Fira Editorial

    TRADUTTORE, la 1a edició a València d'unes Jornades i Fira Editorial

    Ja s'acosta TRADUTTORE, la 1a edició a València d'unes Jornades i Fira Editorial dedicades íntegrament a la traducció. Les diverses sessions es duran a terme al Monestir de Sant Miquel dels Reis (València), entre els dies 11, 12 i 13 de novembre. Hi haurà taules redones, converses, presentacions, músiques, recitals... dedicats a Joan Fuster i a tots els autors i autores que les editorials han proposat. 

    D'una banda, es faran unes Jornades dedicades a Joan Fuster com a traductor i autor traduït, amb un cartell de luxe: Rosa Agost, Dominic Keown, Gianpiero Pelegi, Joan Francesc Mira, Àngela Elena Palacios, Vicent Salvador, Salvador Company, Joan Navarro, Encarna Sant-Celoni, Pau Sif, Carles Mulet, Sebastià Carratalà, Anna Moner, Rafa Lahuerta, Carme Manuel, Maria Lluïsa Gea, Paul Derrick, Josep Àngel Mas, Juli Capilla, Antoni Prats, Pau Viciano, Laura Peris ... l'entrada és lliure i gratuïta. Aquestes jornades dedicades a Joan Fuster es faran divendres de vesprada, 11 de novembre, i dissabte de matí, 12 de novembre. 

    Paral·lelament a les Jornades, es farà una Fira d'editorials divendres de vesprada, 11 de novembre, i dissabte i diumenge de matí, 12 i 13 de novembre. Les editorials que hi participen han previst algunes activitats, entre les quals hi haurà un concert d'El collar de la coloma, l'obra mil·lenària d’Ibn Hazm de Còrdova, a càrrec de Vicent Camps (veu) i Miquel Pérez Perelló (guitarra); i una xerrada: "Les llengües minoritzades en la traducció: el cas de l’asturià", a càrrec de Xuan Bello, poeta, narrador, assagista i autor de literatura infantil. També hi haurà noms pertanyents a la literatura universal: Mary Shelley, Virginia Wolf, Tomàs Tranströmer, Louise Glück... I de les llengües peninsulars minoritzades: aragonés, asturià, basc i gallec. Amb Manel Rodríguez-Castelló, Josep Carles Laínez, Vicent Berenguer, Ramon Guillem, entre altres. 

    Tot plegat ho teniu detallat al programa.